Αρχική Θέσεις Οικονομική Διπλωματία-Απόψεις
Απόψεις για την Οικονομική και Εμπορική Διπλωματία

Επιστολή Ελληνο_Αμερικανικού Επιμελητηρίου στον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου

E-mail Εκτύπωση PDF

Παραθέτουμε την επιστολή προς τον Π/Θ κ. Γ.Α. Παπανδρέου του Προέδρου του Ελληνο -Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννου Γραμματίδη, σχετικά με την αναβάθμιση και επανασύσταση των Γραφείων ΟΕΥ, του κλάδου ΟΕΥ και γενικότερα των μηχανισμών στήριξης της οικονομικής εξωστρέφειας.

1.pdf , 2.pdf , 3.pdf , 4.pdf , 5.pdf

 

 

Αμεση παρέμβαση Πρωθυπουργού ζητούν τα Επιμελητήρια!

E-mail Εκτύπωση PDF
Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή ζητά πλέον η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, μετά την αδιάλακτη στάση της Υπουργού Εξωτερικών κας Μπακογιάννη, με στόχο την αναβάθμιση των Γραφείων ΟΕΥ και τη διατήρηση του θεσμού των Οικονομικών και Εμπορικών Συμβούλων, την κατάργηση των οποίων προβλέπει ο νέος Οργανισμός του ΥΠΕΞ, ο οποίος προωθείται γιά ψήφιση στο Κοινοβούλιο με τις συνοπτικές διαδικασίες των Κωδίκων.
Καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες γιά τις εξαγωγές και γιά την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, η ψήφιση  αυτού του  Οργανισμού!
Περισσότερα...
 

Ανησυχία του ΣΕΒΕ γιά την κατάργηση του κλάδου ΟΕΥ

E-mail Εκτύπωση PDF
Ανησυχητικά στοιχεία παρουσίασε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Θωμαίδης.
Η πορεία των εξαγωγών της Β.Ελλάδος φθίνει προειδοποιεί ο ΣΕΒΕ ενώ φθίνουσα πορεία παρουσιάζουν από το 2003 και μετά οι εξαγωγές στις τρεις περιφέρειες της Β.Ελλάδος και εξέφρασε  ταυτόχρονα σοβαρές ανησυχίες και επιφυλάξεις για την πρόσφατη απόφαση γιά την κατάργηση του κλάδου ΟΕΥ και την πλήρη αποδιάρθρωση των Γραφείων ΟΕΥ.
Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, η δυτική, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία-Θράκη κατατάσσονται στις τρεις τελευταίες θέσεις της λίστας των 13 ελληνικών περιφερειών, βάσει εξέλιξης του δείκτη εξαγωγών προς ΑΕΠ, με έτος βάσης το 2003.
Περισσότερα...
 

Αντίθετη η Κεντρική Επιμελητηρίων στην κατάργηση των Γραφείων ΟΕΥ

E-mail Εκτύπωση PDF
Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιµελητηρίων Ελλάδος, κατά την συνεδρίασή της, της στην Κατερίνη, οµόφωνα υιοθέτησε το ακόλουθο ψήφισµα σχετικά µε την µελετώµενη από τον νέο υπό ψήφιση Οργανισµό του Υπουργείου Εξωτερικών κατάργηση του θεσµού των Οικονοµικών και Εµπορικών Ακολούθων:


Περισσότερα...
 


Δημοφιλή 60 ημερών

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 19 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Μέλη : 1339
Περιεχόμενο : 155
Σύνδεσμοι : 63
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 152222