Αρχική Ενημερωθείτε Δημοσιεύματα
Δημοσιεύματα

Οδηγός εξαγωγών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

E-mail Εκτύπωση PDF
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προέβησαν σε έκδοση χρηστικού οδηγού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις υπηρεσίες των Γραφείων ΟΕΥ και των στελεχών του κλάδου ΟΕΥ.

http://ec.europa.eu/ellada/pdf/exportquide.pdf
 

Εξώκειλαν οι εξαγωγές! Ο Κόσμος του Επενδυτή - 17 Μαίου 2008

E-mail Εκτύπωση PDF
   Διαβάστε το σχετικό Αρθρο εμείς όμως θα μπουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε:
1. Θα ελεγχθεί ο Πρέσβης για αυτή την κατατρακύλα των εξαγωγών (μας έλεγαν ότι θα κρίνονται οι πρέσβεις από τα εξαγωγικά αποτελέσματα)
2. Διαβάστε το ναυάγιο στη Βρετανία, για να δείτε ότι δεν είναι τόσο απλή η προώθηση και υποστήριξη των εξαγωγών όσο φαντάζονται κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι. Ούτε οι οι εκδηλώσεις των σημαντικότερων εμπορικών εταίρων ούτε τα σύμφωνα συνεργασίας με θεσμικούς φορείς αντιμετωπίζουν το θέμα!Περισσότερα...
 

Πλήρης η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής

E-mail Εκτύπωση PDF
Αυξήθηκε κατά 36,3% το έλλειμμα ισοζυγίου το 2007. Επιδείνωση και του εμπορικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου εισοδημάτων,  επισημαίνει ο κ. Στεριώτης ( Αντιπροέδρου EuroBusiness) στους Οικονομικούς και  Πολιτικούς Συντάκτες. Ολα αυτά σχετίζονται άμεσα με τη  πρόσφατη νομοθετική κατάργηση του κλάδου Ο.Ε.Υ. στο Υπουργείο Εξωτερικών και την απαξίωση (τόσο θεσμικά όσο και στην πράξη) των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και την κατάρευση του συστήματος υποστήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων στις ξένες αγορές.
Περισσότερα...
 

Ρεύμα εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων

E-mail Εκτύπωση PDF

Περισσότερα από 4.500 αιτήματα ελληνικών επιχειρήσεων, στο εξωτερικό διεκπεραιώθηκαν το 2009 από τα γραφεία OEY.

Περισσότερα...
 

Αντισυνταγματικός ο νέος Οργανισμός του ΥΠΕΞ?

E-mail Εκτύπωση PDF
Στο ΣτΕ το «παράθυρο» για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ (ΤΟ ΒΗΜΑ-Πέμπτη, 3 Απριλίου 2008)

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει οριστικά αν είναι συνταγματικό ή όχι το «παραθυράκι» το οποίο άνοιξε το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να προσλαμβάνει προσωπικό εκτός ΑΣΕΠ.
Στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου παραπέμφθηκε το ζήτημα από το Ε´ Τμήμα, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη δυνατότητα που δίνει ο οργανισμός του υπουργείου Εξωτερικών να γίνονται προσλήψεις εκτός του ελέγχου του ΑΣΕΠ.
Περισσότερα...
 

Το ΒΕΑ γιά την πτωτική πορεία των ελληνικών Εξαγωγών(21 Ιαν. 2008)

E-mail Εκτύπωση PDF
Με Δελτίο Τύπου το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών επισημαίνει σαν ένα από αίτια της πτωτικής πορείας των εξαγωγών την υποτίμηση του έργου των Γραφείων ΟΕΥ και ζητά την άμεση πρόσληψη νέων υπαλλήλων ΟΕΥ (εμπορικών ακολούθων).
Περισσότερα...
 


Σελίδα 1 από 3

Δημοφιλή 60 ημερών

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 32 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Μέλη : 1339
Περιεχόμενο : 155
Σύνδεσμοι : 63
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 152226