Αρχική

Οικονομική Διπλωματία και ΕΝΔΥ ΟΕΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

Η οικονομική διπλωματία θα έπρπε να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της κάθε Κυβέρνησης. Σήμερα όλοι αναφέρονται στην αναγκαιότητα της οικονομικής εξωστρέφειας σαν αναγκαίας συνθήκης εξόδου από την κρίση, της ανάπτυξης και της άσκησης οικονομικής επιρροής στο περιφερειακό και διεθνές περιβάλλον.

 


 

Στο σημερινό ανταγωνιστικό και διεθνοποιημένο παγκόσμιο περιβάλλον η χώρα μας, η επιχειρήσεις μας οφείλουν να προσφέρουν ανταγωνιστικά και καινοτόμα προιόντα και υπηρεσίες.

Στην εποχή μας οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις διαμορφώνονται και προσδιορίζονται από τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις (ιδαίτερα στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών). Ανατρέπουν συμβατικούς περιορισμούς και αντιλήψεις ενώ οι διακρατικές  οικονομικές και εμπορικές σχέσεις προσδιορίζονται από πλαίσια που προκύπτουν μέσα από πολυμερείς διαπραγματεύσεις στα πλαίσια διεθνών οργανισμών.

Οι οικονομικοί διπλωμάτες της χώρας μας παρότι λειτουργούν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες (δεν έχει ανατραπεί η καταδικασμένη από το σύνολο των παραγωγικών τάξεων καταστροφική επιλογή του 2007 που προβλέπει την μη αναπαραγωγή του κλάδου των υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων)προσφέρουν σημαντικό έργο στη στήριξη της εξωστρέφειας. Το 2009 τα αποδυναμωμένα και υποστελεχομένα  Γραφεία ΟΕΥ δέχτηκαν πάνω από 4600 αιτήματα από τις ελληνικές επιχειρήσεις που αφορούσαν σε αιτήματα προώθησης προιόντων και υπηρεσιών καθ'ως και στήριξης επενδυτικών προσπαθειών. Το 2010 ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκε και το 2011 ξεπέρασε τις 11000 αιτήματα!
 

Η Ένωση  Διπλωματικών Υπαλλήλων ΟΕΥ σκοπεύει να αναπτύξει, το επόμενο διάστημα, ένα πλέγμα δραστηριοτήτων προκειμένου να διασυνδέσει με αποτελεσματικότερο τρόπο τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις με τα Γραφεία ΟΕΥ και η φιλοδοξία της είναι:

- να λειτουργήσει σαν σύμβουλος της πολιτείας στα θέματα υποστήριξης της εξωστρέφειας της εθνικής οικονομίας  

- να συνεισφέρει στον εθνικό διάλογο για μια εθνική στρατηγική εξαγωγών  

- να αναπτύξει μεθόδους για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων από τα Γραφεία ΟΕΥ υπηρεσιών προς τον ιδιωτικό τομέα,   (ιδιαίτερα με την αναβάθμιση του  συστήματος ISO που ήδη λειτουργεί σε αυτά)

.

 

Δημοφιλή 60 ημερών

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 41 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Μέλη : 1339
Περιεχόμενο : 155
Σύνδεσμοι : 63
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 152230